Implantul dentar, iți recomandăm să te informezi!
Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan și alte aliaje ce se introduce în os, având rolul de a înlocui absența unuia sau mai multor dinți.
Implantul dentar, iți recomandăm să te informezi!
Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan și alte aliaje ce se introduce în os, având rolul de a înlocui absența unuia sau mai multor dinți.
Implantul dentar, iți recomandăm să te informezi!
Implantul dentar, cine este candidat pentru implant dentar?
În general, orice persoană căreia îi lipsește unul sau mai mulți dinți poate apela la implant dentar. Principalele limite sunt date de cantitatea și calitatea osului receptor, poziția sinusului maxilar sau a unor vase și nervi, gena deficitară sau din cauze legate de starea generală a organismului (pacientul este încă în creștere sau suferă de boli că diabetul, anumite afecțiuni ale sângelui, ale țesutului osos etc). De aceea, înainte de plasarea implanturilor se vă face un set de radiografii dentare speciale și analize de sânge.
Pănă la ce vârstă se poate face implantul dentar?
Ocazional, pacienții mai vârstnici își exprima îngrijorarea că vârstă lor îi poate împiedică să beneficieze pe deplin de un implant dentar. Cu toate acestea, sănătatea este un factor mult mai important decât vârstă, și daca ești suficient de sănătos pentru a ți se extrage un dinte, probabil că ești destul de sănătos și pentru a beneficia de un implant. Acest tip de tratament dentar poate fi contraindicat în cazul anumitor boli cronice. Specialiștii clinicii stomatologice VelvetDental vor determina daca ești sau nu un candidat pentru aceasta procedură, după o evaluare atentă a tuturor testelor și istoricului tău dentar.
Doare aceasta intervenție chirurgicală?
Unii oameni prezintă îngrijorări specifice în legătură cu tratamentele stomatologice, unii urăsc durerea, iar alții numai ideea în sine. În practica stomatologică actuală implantul dentar este un aspect foarte discutat. Datorita evoluției echipamentelor și medicației, precum și pregătirii echipei de anesteziști, pacienții noștri susțin că se simt mult mai confortabil cu tratamentul lor decât s-au simțit vreodată în trecut. Odată ce planul de tratament a fost schițat se poate răspunde cu ușurință la întrebările tale referitoare la disconfort și controlul durerii.
Care sunt etapele de tratament și cât durează?
După efectuarea de radiografii dentare și teste de sânge se începe intervenția de plasare a implantului de dinți, sub anestezie. După ce implantul este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar pacientul nu simte decât firele de sutură. Un diconfort moderat poate apărea după aproximativ 3 ore, atunci când anestezia încetează să–și mai facă efectul. Aceasta intervenție durează aproximativ o oră, sau un timp mai îndelungat dacă este plasat un număr mai mare de implanturi. Urmează perioada de așteptare în care implantul dentar face legătură cu osul, așa numita perioadă de osteointegrare, care durează de la 3 până la 6 luni. Apoi este atașat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punți sau proteze dentare mai necesita câteva ședințe, deci câteva zile. De reținut este că fiecare pacient reprezintă un caz unic și de aceea este dificil de menționat un timp anume.
Cât costă implantul dentar la o clinică stomatologică de lux?
Factorii care influențează prețurile includ investiția în calitatea materialelor, tehnologie, instruirea permanenta și acreditarea specialiștilor stomatologi, a personalului nostru, echipa din laboratorul intern. Cu toate acestea, prețurile noastre sunt comparabile cu cele la nivel national ale clinicilor de stomatologie. În funcție de procedură, prețurile noastre s-ar putea să fie mai mici decât ale altor clinici. Te încurajam să experimentezi ceea ce ne separă de celelalte cabinete de stomatologie înainte de a lua o decizie care ar trebui să iți schimbe viață doar în baza prețului. Te informăm de asemenea și despre planul de finanțare fără avans pe care îl oferim pacienților, prin instituții financiare de renume care colaborează cu clinica stomatologica VelvetDental.
Cum îmi vor afecta implanturile dentare viață?
Dinții susținuți de implanturi vor arăta și vor funcționă că și dinții naturali. Acest lucru înseamnă că poți mânca și bea că de obicei. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare îmbunătățește concret calitatea vieții. Persoanele care până atunci erau jenate și îngrijorate din cauza problemelor sunt întotdeauna copleșite de ceea ce noua lor dantură poate să facă pentru încrederea în sine.
Avantajele implantului dentar:
- Aspectul fizionomic plăcut;
- Senzația de dinți naturali;
- Masticația comparabilă cu a dinților naturali;
- Stimularea osoasă e de 95%;
- Stabilitatea totală a lucrării protetice;
- Nu iți rănești gingiile în timpul masticației;
- Sunt plăcute la purtat și usor de igienizat.
Contraindicații la implantul dentar:
- Starea de graviditate sau lactația;
- Osteoporoza într-o forma usoară. Se fac teste sangvine – fosfataza alcalină și acidă;
- Boli cardiace compensate. Daca pacientul ia anticoagulante, va intrerupe tratamentul și va trece pe antibioterapie;
- Diabet în forme ușoare. Se face antibioterapie cu 2 zile înainte de aplicarea implanturilor dentare, și apoi încă 10 zile;
- Reumatism articular acut – tot sub profilaxie antibiotică;
- Alergie la unul din materialele implantate;
- Nevralgia esențiala de trigemen;
- Bruxismul – contraindică folosirea ceramicii în lucrările protetice.
Dezavantaje:
- Perioada de adaptare a implantului dentar e de 4 – 6 săptămâni;
- Timpul de vindecare este între 3 și 6 luni, perioadă în care implantul este găsit în gingie. O proteză provizorie poate fi realizată și poate fi folosită în această perioadă;
- Urmează perioada protetică (coroanele ceramice sau protezele dentare), ce poate fi de la câteva săptămâni la căteva luni;
- Ca și orice înlocuire artificială în organismul uman, nu există promisiuni și garanții pentru longevitatea implanturilor dentare și a lucrărilor pe implanturi.
Analgezia, anestezia și sedarea în operația de implant dentar:
- Ce reprezintă anestezia locala? Anestezia locală este tehnica de elecție în cazul intervențiilor simple sau atunci când anestezia generală este contraindicată. Este contraindicată la: pacienții necooperanți; prezența infecției în jurul locului injectării; diateze hemoragice majore; intervenții chirurgicale majore. Sedarea cu păstrarea constienței este o dezvoltare a anesteziei locale și este utilă la pacientii anxioși sau moderat necooperanți și se folosește ca tehnică adjuvantă în apicectomie sau extracția molarului de minte. Durerea în cursul injectării: aceasta este, într-o oarecare măsura, inevitabilă, dar poate fi redusă prin: relaxarea pacientului, aplicarea topică de anestezic local, injectarea precisă, lentă de soluție.
- În ce constă sedarea? Sedarea are scopul de a obține un pacient relaxat, în condiții de confort, treaz, care este capabil să-și deschidă gura la cerere și fără pierderea constienței sau reflexului laringeal. Pacientul va resimți o relaxare generală, o senzație de furnicături, de regulă la nivelul degetelor și va descrie o stare de relativă ebrietate.
- Ce indicații trebuie să urmez dupa anestezie? După anestezie urmează etapa de postsedare, pe parcursul căreia trebuie să acordăm pacientului un timp de 30 minute – 1 oră, într-un ambient liniștit. Pacientul trebuie să fie condus acasă și nu are voie să conducă automobilul timp de 12 ore.
Analize necesare pentru un implant dentar:
Ce analize sunt necesare pentru operațiunea de implant dentar? Pentru a putea începe operațiunea de implant dentar trebuie să prezentați clinicii sau cabinetului stomatologic examenul medical, dovedind prin acesta faptul că sunteți un pacient apt, prin rezultatul urmatoarelor analize:
- Hemoleucogramă
- Glicemie
- Calcemie
- Colesterol
- Timpi de sângerare
- Timpi de coagulare
- Acid uric
- Uree
- VSH
Analize necesare pentru un implant dentar:
Ce analize sunt necesare pentru operațiunea de implant dentar? Pentru a putea începe operațiunea de implant dentar trebuie să prezentați clinicii sau cabinetului stomatologic examenul medical, dovedind prin acesta faptul că sunteți un pacient apt, prin rezultatul urmatoarelor analize:
- Hemoleucogramă
- Glicemie
- Calcemie
- Colesterol
- Timpi de sângerare
- Timpi de coagulare
- Acid uric
- Uree
- VSH
Ce implanturi dentare se folosesc frecvent în țara noastră?
În funcție de clinica stomatologică la care mergeți, sistemele de implant dentar sunt diferite, printre cele mai renumite și utilizate, în special la noi în țară, avem:
- Implant dentar Alpha Bio
- Implant dentarWital (Wieland Germanina)
- Implant dentar MSI
- Implant dentar Straumann
- Implant dentar ZIMMER (Elveția)
- Implant dentar ANKYLOS
- Implant dentar 3I (U.S.A.)
- Implant dentar XIVE (U.S.A.)
- Implant dentar ASTRA (Suedia)
- Implant dentar Nobel-Biocare (Suedia)
Clinica stomatologică VelvetDental București utilizează cele mai bune implanturi dentare din lume și poate pune la cererea pacientului oricare tip de implant dentar din lume, plus bonturile protetice aferente acestuia.
Sună la 0728 326 438 și fă-ți o programare!
Prețuri
IMPLANT DENTAR INNO 2500 LEI
IMPLANT DENTAR MEGAGEN ANYRIDGE (Coreea) 3500 LEI
IMPLANT DENTAR STRAUMANN integrare rapidă (Elveția) 5500 LEI
BONT PROTETIC INNO 500 LEI
BONT PROTETIC MIS / MEGAGEN 500 LEI
BONT PROTETIC IMPLANT PENTRU PROTEZĂ 500 LEI
BONT PROTETIC ZIRCONIU INNO/ MIS/ MEGAGEN 800 LEI
BONT PROTETIC STRAUMANN 1000 LEI
BONT PROTETIC ALL ON SIX/ ALL ON FOUR 850 LEI
BONT PROTETIC IMPLANT ZIRCONIU STRAUMANN 1400 LEI
ALL ON SIX INNO (6 implanturi, 6 bonturi protetice + proteză acril provizorie) 16400 LEI
ALL ON FOUR INNO (4 implanturi, 4 bonturi protetice + proteză acril provizorie) 11600 LEI
ALL ON SIX MEGAGEN – (6 implanturi + 6 bonturi + sisteme multi unit + lucrare fixă provizorie, încărcare imediată) – tehnologie digitală 30000 LEI
ALL ON FOUR MEGAGEN – (4 implanturi + 4 bonturi + sisteme multi unit + lucrare fixa provizorie, încărcare imediată) – tehnologie digitală 26500 LEI
PROTEZĂ ACRIL STRUCTURĂ METAL CU SISTEME/ CAPSE/ ARCADĂ/ IMPLANT 7000 LEI
PROTEZĂ PROVIZORIE ALL ON SIX / ALL ON FOUR 3500 LEI
Implanturile noastre
Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan și alte aliaje ce se introduce în os, având rolul de a înlocui absența unuia sau mai multor dinți. El va ține loc de rădăcină, urmând ca pe acest suport artificial să se realizeze coroana dentară definitivă.