Aparat dentar mobil – copii

Aparat dentar mobil – copii

Clinica Stomatologica Velvet Dental Aparat dentar mobil - copii

Importanța aparatelor dentare mobile pentru copii

Studiile au scos la iveală faptul că peste 50% dintre copii au nevoie de aparat dentar mobil, deoarece aceștia dezvoltă în timp probleme cu dantura.

Totuși, este indicat ca aparatul de dantar să fie aplicat în jurul vârstei de 6-7 ani, pentru a ajuta la armonizarea așezării dinților și pentru a evita problemele ulterioare. Având în vedere perioada de creștere și de dezvoltare a sistemului osos, copiii își pot deforma poziția dinților chiar și prin obiceiul de sugere a degetelui. Dinții nealiniați, strâmbi sau distanțați pot să ducă probleme ale stomacului, la carii sau la deformări grave ulterioare.

Un aparat dentar mobil pentru copii vine și ajută dinții să se poziționeze corect, ceea ce va permite o masticație corectă și va minimiza ulterior riscurile de deformare.

Mai mult decât atât, copiii se obișnuiesc mult mai repede cu aparatul decât adulții. Aparatele dentare mobile sunt realizate din două bucați legate între ele printr-un corset sau un șurub. Aceste două bucăți reprezintă structura de bază a aparatului mobil, fiind realizate din acrilat. Realizarea aparatului se face doar după ce medicul ortodont a luat o amprentă bucală, pentru a cunoaște nu doar danturii, ci și structura vălului palatin.

Când se poate afla dacă un copil are nevoie de aparat dentar mobil?

Înainte de a răspunde la această întrebare, este indicat să conștientizați faptul că doar medicul ortodont trebuie să ia decizia aceasta, în urma analizei fiecărei situații în parte.

Aparatul dentar mobil se va aplica în general după ce au ieșit toți dinții, sau atunci când unii nu reușesc să iasă, nu au loc să iasă sau ies în mod greșit. De asemenea, atunci când se observă că maxilarul este prea mic pentru dinți, aceștia fiind prea înghesuiți este o altă situație care necesită atenția medicului ortodont și purtarea unui aparat dentar. În sens opus, dacă maxilarul este prea mare și dinții prea mici, aceștia se vor depărta unii de alții.

Este posibil ca în primele zile de la plasarea aparatului dentar mobil, copilul să simtă disconfort sau chiar să prezinte unele leziuni la nivelul gingiilor, caz în care trebuie să mergeți la medicul ortodont pentru a fixa aparatul astfel ca acesta să aibă o poziție non-invazivă.

Nu așteptați după copil să crească, spunându-vă că dinții se vor alinia de la sine. Această abordare poate să creeze probleme pe termen lung pentru sănătatea fizică și chiar psihică a copilului. Chiar și din punct de vedere social, copilul va avea de suferit. În final, tot la aparat dentar se va ajunge, doar că va fi la o vârstă mai înaintată și cu costuri mult mai mari. Vă recomandăm să apelați și să discutați cu medicul ortodont încă de la început aceste aspecte. Controalele regulate vă vor fi de folos, deci nu le săriți!

Alege pentru copilul tau sa poarte un aparat dentar mobil!

Pentru programari poti suna la numarul de telefon: 0728326438

Preturi

CONSULTATIE SPECIALIST 180 LEI
APARAT DENTAR BRACKETI METALICI/ARCADA 4200 LEI
APARAT DENTAR BRACKETI CERAMICI/ARCADA 4800 LEI
APARAT DENTAR INVISALIGN – FABRICAT IN AMERICA/ARCADA(2300 EURO) 11000 LEI
APARAT SPARK 10/ ambele arcade 9500 LEI
APARAT SPARK 20/ ambele arcade 14500 LEI
APARAT SPARK 20/ o arcada 9000 LEI
APARAT SPARK ADVANCE/ ambele arcade 22000 LEI