Aparat dentar metalic

Aparat dentar metalic

Rezistența unui astfel de aparat dentar pe structura metalica îl face să fie extrem de apreciat de către pacienți, în special de către copii. Aceștia nu sunt în general atenți la ceea ce mănâncă, iar un astfel de aparat rezistă cu succes la acțiunea unor alimente dure. Pacientul care decide că are nevoie de un aparat dentar este pus în fața unor alegeri destul de importante. În primul rând, este vorba despre tipul de aparat pe care să îl folosească, respectiv cel ceramic sau cel metalic. În cel de-al doilea rând, trebuie să fie foarte sigur că poate să accepte un corp străin o perioadă mai lungă de timp, să respecte un anumit plan de tratament care va include și o vizită la medicul ortodont la cel puțin 3-4 săptămâni.

Ce te-ar determina să alegi un aparat dentar metalic?

Din punct de vedere tehnic, bracketii metalici frezați standard au evoluat mult, fiind înlocuiți cu bracketi de dimensiuni mai mici, cu un aspect ergonomic diferit. Aceștia se aplică pe fiecare dinte în parte, având rolul de a transmite informație arcului care trece prin ei. Cele două elemente principale ale aparatului metalic, respectiv bracketul și arcul sunt completate de către elasticele care pentru copii pot să fie colorate.

Aparatul dentar metalic necesită un anume timp de acomodare, care, în funcție de pacient, nu ar trebui să depășească o săptămână. În această perioadă este posibil ca pacientul să experimenteze un anumit disconfort la nivelul obrazului, senzație care poate să fie îndepărtată cu ajutorul antiinflamatoarelor.

Avantajele:

Din punct de vedere financiar, aparatul dentar metalic fix are un pret mult mai mic decât celelalte aparate, făcându-l o opțiune ideală pentru orice pacient.

Împreună cu medicul ortodont trebuie să stabiliți foarte clar care este necesitatea și care urmează să fie planul de tratament. În cazul purtării unui aparat dentar igiena bucală trebuie să fie ridicată la rangul unei opere de artă. Sunt extrem de incomode aparițiile unor probleme, la care se poate adăuga și mirosul neplăcut al respirației. Pentru a nu avea probleme în acest sens, este recomandată utilizarea unu aparat pentru duș bucal.

Suna la 0728326438 si fa-ti o programare la medicul specialist ortodont!

Preturi

CONSULTATIE SPECIALIST 180 LEI
APARAT DENTAR BRACKETI METALICI/ARCADA 4200 LEI
APARAT DENTAR BRACKETI CERAMICI/ARCADA 4800 LEI
APARAT DENTAR INVISALIGN – FABRICAT IN AMERICA/ARCADA(2300 EURO) 11000 LEI
APARAT SPARK 10/ ambele arcade 9500 LEI
APARAT SPARK 20/ ambele arcade 14500 LEI
APARAT SPARK 20/ o arcada 9000 LEI
APARAT SPARK ADVANCE/ ambele arcade 22000 LEI