Coroanele integral ceramice (E-max)

Coroanele integral ceramice (E-max)

Clinica Stomatologica Velvet Dental Coroanele integral ceramice (E-max)

 

Daca in urma cu 10 ani aveam doua optiuni de restaurari dentare – un dinte rezistent (din metal) sau un dinte mai fragil cam la culoarea dintilor naturali (coroana metalo-ceramica) progresele remarcabile din ultimele doua decenii, in special imbunatatirea proprietatilor mecanice ale ceramicilor si dezvoltarea de noi procedee de laborator simplificate au dus la o reproductibilitate mai buna a restaurarilor integral ceramice.

Masele ceramice sunt singurele materiale existente la ora actuala care pot sa mimeze pana la perfectiune aspectul natural al dintilor umani, fiind simultan si cele mai biocompatibile materiale dentare.

Un succes pentru restaurarile dentare reprezinta cat mai putine esecuri raportate pe unitatea de timp.

Cu noile tipuri de materiale ceramice si cu o buna cunoastere a protocoalelor si tehnicilor utilizate in medicina dentara de catre medicul stomatolog acest success s-ar traduce printr-o probabilitate de esec de 1% pe an, astfel la mult intalnita intrebare “Cat ma tin lucrarile domnule doctor?’’ un raspuns cinstit si corect ar fi:  la 10 restaurari dentare, dupa 10 ani, posibil una sa trebuiasca sa fie inlocuita. Un dinte sanatos fara nici o problema parodontala sau de structura ar avea o sansa de viata de 99,5% in 50 de ani sau 0,01% pe an sansa de esec. Deci prima optiune ar trebui sa fie tratamentul minim invaziv tradus prin tratament ortodontic de repozitionare a dintilor urmat de tratament restaurativ prin restaurari minim invazive de tipul coroanelor/fatetelor integral ceramice. Stomatologia ultraconservativa tine seama de tesuturile moi, incearca sa reduca la minimum indepartarea structurii dentare sanatoase, este foarte estetica si foloseste rezistenta materialelor restaurative pentru a consolida dentitia ramasa. Cu cat restaurarea protetica integral ceramica are o grosime mai mica (tesutul dentar redus este minim) cu atat este mai estetica in comparatie cu lucrarile de tipul coroanelor metalo ceramice unde este exact invers, pentru a obtine o restaurare cat mai estetica risipa de tesut dentar sanatos trebuie sa fie foarte mare  pentru a masca „miezul” metalic al restaurarii.

Pe vremea bunicilor sau a parintilor medicina dentara nu avea atat de multe optiuni, 3 materiale, 2 substante si rezultate de genul coroane metalice sau obturatii din amalgam. Pacientii nu-si mai doresc asa ceva in prezent.

Astazi avem mult mai multe variante de materiale ceramice si fiecare material este mai bun decat celalalt dintr-un anumit punct de vedere. Din zecile de materiale care se utilizeaza astazi daca ne uitam la indicatiile acestora putem alege 2 materiale care pot insuma toate aceste indicatii, realizand lucrari de o estetica deosebita si totodata rezistente in timp respectand principiile restaurarilor microinvazive. Acestea pot fi ceramica presata E-max si ceramica imbogatita cu oxizi de zirconiu. Indicatiile acestora in functie de zona tratata si de estetica cuprind lucrari ca: incrustatii ceramice, onlay uri, bonturi hibride, punti colate, coroane partiale, coroane integral ceramice atat in zona anterioara cat si posterioara, coroane pe implanturi, punti si  fatete dentare.

Preturi

CROM–NICHEL
COROANA CERAMICA VITA TOTAL FIZIONOMICA PE SUPORT REMANIUM (CROM – NICHEL) 1000 LEI
ZIRCONIU
COROANA CERAMICA PE SUPORT DE ZIRCONIU – REALIZATA PRIN FREZARE CAD – CAM 1800 LEI
COROANA INTEGRAL CERAMICA IVOCALR E-MAX 2000 LEI
COROANA INTEGRAL ZIRCONIU 1600 LEI