Aparat dentar Safir

Aparat dentar Safir

Te intrebi de avantaje si dezavantaje?

Îți putem spune încă de la început că a făcut o alegere excelentă. Safirul, deși este încadrat în categoria bijuteriilor, este un element care se mulează perfect în structura și compoziția întregului aparat dentar.

Pentru că este un aparat dentar fix, acesta poate să fie aplicat oricăror pacienți, indiferent de vârstă sau de problemele pe care le au. Beneficiul unui astfel de aparat constă nu doar în obținerea unui zâmbet de neegalat, dar și în obținerea unei mușcături perfect echilibrate, comode. Mai mult, atunci când este folosit un astfel de aparat dentar cu safir, durerile articulare, bolile paradontale și cariile interdentare sunt eliminate, pacientului fiindu-i mult mai ușor să mențină o igienă bucală corectă și preventivă.

Dacă totuși apare o urgență, iar pacientul trebuie să apeleze la un tratament, acesta este pus în fața unei alegeri de ordin estetic: un aparat vizibil amplifică semnele tratamentului, ceea ce poate să îi confere pacientului o stare clară de disconfort. Acest lucru va duce de obicei la amânarea tratamentului, care la rându-i va duce la situații mai complicate sau la înrăutățirea mușcăturii.

De ce aparatul dentar cu safir?

Este perfect adevărat că un astfel de aparat dentar cu safir este mai scump decât un apart dentar normal. Motivul principal este asemănarea lui cu o bijuterie datorită brackeților foarte ușor de purtat, care nu se colorează, fiind totodată discreți și eleganți. Pentru că sunt transparenți, vizibilitatea brackeților este redusă, aceștia se lipesc de dinți și preiau culoarea lor. Este un sistem de mascare excelent și care face dificilă observarea aparatului de la distanță. Brackeții sunt lipiți de dinți în așa fel încât integritatea acestora (dinților) să nu fie afectată, iar la final vor fi ușor de îndepărtat.

Sistemul de prindere este în mare parte asemănător cu cel al aparatului metalic, respectiv se va trece prin sloturile brackeților, imediat după colarea acestora pe dinți, un arc metalic fizionomic. Trebuie menționat aici că arcul metalic va fi vopsit în alb, tocmai pentru a duce mai departe efectul de invizibilitate. De asemenea, elasticele care vor prinde arcul de brackeți vor fi transparente. În cazul în care se optează pentru folosirea sârmulițelor, atunci acestea vor fi și ele vopsite în alb.

După realizarea acestor operațiuni, veți obține un aparat dentar în totalitate fizionomic!

O ultimă întrebare: ce rol are safirul?

În primul rând, este vorba despre duritate. După cum probabil se cunoaște, safirul este din punct de vedere al durității pe poziția a doua, prima fiind ocupată de diamant. Prelucrarea acestuia este specială, fiecare cristal de safir fiind șlefuit la temperaturi ridicate. Această abordare va duce la obținerea unui bracket dur și transparent. Duritatea safirului îl face să fie perfect pentru aparatele dentare.

În al doilea rând, alegerea safirului echivalează cu alegerea rezistenței. Totuși, orice medic vă va indica să evitați mâncărurile dure, cum sunt alunele, nucile, migdalele sau fructele tari. Pe lângă protejarea de factori fizici, este necesar să vă protejați și de factorii biologici, microbiologici, respectiv cariile. Este obligatorie igienizarea aparatului după fiecare masă, fie prin utilizarea unei periuțe medium, fie prin utilizarea dușului bucal. Pentru a avea o siguranță și mai mare, se recomandă profilaxia brackeților la 3 luni în cabinetul medicului ortodon. De obicei, acest lucru va implica un detartraj, un periaj și un air-flow.

Momentul în care doctorul vă va elibera de aparatul dentar cu safir nu va fi ultima vizită la cabinetul său. Este indicat ca o perioadă după îndepărtarea aparatului să se apeleze la diferite metode de contenție a dinților, fie fixe, fie mobile. Acest lucru este recomandat pentru că dinții au tendința de a recidiva după îndepărtarea aparatului. În general, contenția post-aparat ar trebui să fie menținută pentru o perioadă de timp cel puțin egală cu durata efectivă a tratamentului.

După cum știți, estetica dinților înseamnă anumite sacrificii pe termen lung, dar care în final vă vor pune pe buze un zâmbet frumos, strălucitor și plin de încredere.

Alte tipuri de aparat dentar:

Suna la 0728326438 si fa-ti o programare la medicul specialist ortodont!

Preturi

CONSULTATIE SPECIALIST 180 LEI
APARAT DENTAR BRACKETI METALICI/ARCADA 4200 LEI
APARAT DENTAR BRACKETI CERAMICI/ARCADA 4800 LEI
APARAT DENTAR INVISALIGN – FABRICAT IN AMERICA/ARCADA(2300 EURO) 11000 LEI
APARAT SPARK 10/ ambele arcade 9500 LEI
APARAT SPARK 20/ ambele arcade 14500 LEI
APARAT SPARK 20/ o arcada 9000 LEI
APARAT SPARK ADVANCE/ ambele arcade 22000 LEI