Reconstructia danturii

Pe scurt restaurarea totala a danturii (uneori numita reabilitare) este restructurarea individuala a fiecarui dinte din gura. Restaurarea totala este atunci cand dintii sunt uzati, rupti la baza sau lipsesc cauzand probleme atat in cazul muscaturii cat si in cazul esteticii. Cele mai intalnite solutii pentru aceste probleme sunt lucrari cu coroane, fatete, onlay-uri si punti dentare. Restaurarea efectuata de un stomatolog performant este de cele mai multe ori incununata de succes astfel incat ceilalti nu pot face diferenta intre dintii reali si reconstructie. Aceasta tehnica implica adunarea unor informatii preliminare. Reconstructia este completa in doar doua sedinte – una de pregatire si o sedinta de montare. In timpul sedintei de pregatire toate restaurarile si plombele sunt indepartate, amprentele sunt facute pe baza structurii dintilor sanatosi, rezultatul fiind o dantura temporara minunata. Aceste structuri temporare sunt purtate pana la programarea sedintei de reconstructie, aproximativ trei saptamani mai tarziu. Aceasta sedinta presupune indepartarea danturii temporare si atasarea restaurarii finale.

In multe cazuri raspunsul este “da”. Daca aveti dinti care sunt uzati, deplasati, lipsa, distrusi, sau o combinatie din acestea, atunci reconstructia totala a danturii poate fi raspunsul. Reconstructia totala a danturii este efectuata pentru a va restaura dantura si in acelasi timp a face masticatia mult mai usoara si confortabila. Cosmetica dentara a evoluat spectaculos in ultimii ani. Multi indivizi au reconstructii care au fost efectuate in trecut. Multe dintre acestea au uzuri care au dus la ruperea sau desprinderea unor portiuni si dificultati in mestecare. Aceasta uzura si reparatiile superficiale ale lucrarilor dentare vechi ofera o imagine care va poate imbatrani mult. Mai mult decat atat, o muscatura necorespunzatoare poate cauza probleme la articulatia mandibulei, sensibilitatea muschilor si chiar dureri de cap. Mestecatul si vorbirea pot fi afectate de asemenea.

Daca aveti dinti care sunt intr-o stare precara de sanatate sau care s-au uzat de-a lungul timpului ar trebui sa luati in considerare aceasta procedura. Probabil ati pierdut dimensiunea verticala daca dintii dumneavoastra par mici, au semne de uzura sau daca dintii superiori sunt complet sau aproape peste dintii inferiori. Aceasta „dimensiune verticala” este specifica pierderii prin degradare sau din tocirea dintilor (de cele mai multe ori din cauza presiunii sau/si a alinierii necorespunzatoare a dintilor). Alte semne de pierdere a dimensiunii verticale sunt durerile in articulatiile localizate langa urechi, dureri de cap, dureri de spate, dureri musculare, pocnituri ale articulatiilor maxilarului. Dimensiunea verticala este refacuta prin inaltarea suprafatei de muscare a tuturor dintilor.

Reconstructia intregii danturi este o procedura solicitanta care, de cele mai multe ori implica conlucrarea mai multor specialisti si discipline stomatologice. Cel mai important, necesita un plan si abilitati deosebite ale stomatologului. Stomatologii nostri specializati lucreaza in conditii exceptionale cu artistii tehnicieni din laboratorul intern. Pe langa instruirea si pasiunea pentru aceasta profesie, cu totii se perfectioneaza continuu, urmarind toate cursurile si participind la cele mai importante dintre ele, in tara si in strainatate. Avantajul clinicii noastre este ca incheiem, de obicei, in cateva sedinte lucrari care uneori ar trebui sa dureze mult mai mult. Si datorita acestei eficiente ne-am capatat bunul renume. Dimensiunea verticala nu poate fi marita atunci cand un stomatolog specializat in cosmetica dentara reconstruieste dantura lucrand cate un dinte. Pentru a vedea fotografii de reconstructii dentare complete realizate de stomatologii nostri, vizitati Galeria Foto.