Aparat Dentar Ortodontic Invizibil Spark

Aparat Dentar Ortodontic Invizibil Spark


Hollywood-ul este cel care a dat startul unui z
âmbet perfect, de un alb imaculat.  Însă, pentru ca un zâmbet să fie frumos, acesta trebuie să fie în primul rând unul sănătos. În urma unui studiu la nivel local s-a stabilit faptul că în România, un procent de aproximativ 54% dintre cei care apelează la serviciile oferite de un medic specializat în ortodonție, este reprezentat de copii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani.

Tot mai mulți părinți constată că cei mici prezintă o aliniere greșită a dinților, care în timp nu doar că va duce la un complex al zâmbetului, dar poate provoca multe alte probleme de sănătate.

În cele ce urmează vom vorbi de una dintre cele mai inovatoare metode de aliniere dentară, metoda Spark Clear Aligner.

CINE SUNT CEI DE LA SPARK?

Compania Spark se află pe piață de aproape 60 de ani, timp în care au acumulat o experiență extraordinară în domeniul ortodonției. Au dezvoltat în tot acest interval de timp și continuă să o facă neîncetat, tehnologii și metode revoluționare a unor produse stomatologice de top.

Tot ei sunt cei care au lansat fantasticul aparat dentar Spark Clear Aligner. Cei de la Spark oferă training-uri pentru medicii stomatologi ce doresc să lucreze cu aparatele dentare Spark Clear Aligner. După cum puteți observa, vorbim despre o companie care ține la profesionalism.

CE ESTE SPARK CLEAR ALIGNER?

Spark Clear Aligner este un model de aparat dentar inedit, menit să te facă să uiți de complexul unui zâmbet larg pe durata purtării acestuia. Este un aligner prietenos care susține viața socială 😊. Materialul din care este fabricat este unul de înaltă calitate, durabil, rezistent la apariția petelor și cu o claritate și o transparență incredibile.

Cei de la Spark folosesc tehnologia TruGEN, iar acest lucru face ca materialul să fie unul puternic și confortabil, mai ales că marginea alignerului Spark Clear este una rotunjită, tocmai pentru a nu răni gingia. Este considerat cel mai eficient material dintre toate cele utilizate în producerea altor alignere de top. După cum vă spuneam și mai sus, cei de la compania Spark consideră că acest tip de tratament necesită medici de specialitate instruiți în folosirea acestui tip de aligner. Spark Clear Aligner necesită aplicarea și monitorizarea sa de către medicul ortodont, specializat în utilizarea aparatelor dentare Spark.

Așadar, toate aceste elemente cumulate, creează formula perfectă pentru un tratament extrem de eficient și pentru un zâmbet sănătos și luminos, ce va capta toate privirile.

CARE SUNT CELE MAI COMUNE PROBLEME TRATATE DE SPARK CLEAR ALIGNER?

 • Dinți înghesuiți –  acest tip de problemă apare în momentul în care dimensiuniea dinților nu corespunde cu cea a maxilarelor și astfel nu există spațiu suficient pentru ca aceștia să se alinieze frumos unul lângă celalalt. Din acest motiv dinții se pot încăleca sau suprapune unii peste alții.
 • Dinți încrucișați – problema apare atunci când arcadele dentare nu sunt aliniate corespunzător.
 • Spațiile dintre dinți – această situație este opusă celei a dinților înghesuiți. Practic, aici vorbim despre o dimensiune mică a danturii în comparație cu maxilarele, astfel că, se creează spații vizibile între dinți.
 • Overbite sau underbite – atunci când dinții superiori nu se întâlnesc cu cei inferiori, apare unul dintre cele două fenomene, overbite sau underbite.
 • Open Bite – acest tip de problemă apare atunci când dinții din spate sunt apropiați și se ating, motiv pentru care dinții din față nu reușesc același lucru, astfel se formează fenomenul numit open bite sau mușcătura deschisă.

CE AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE PREZINTĂ TRATAMENTUL ORTODONTIC SPARK CLEAR ALIGNER?

O să începem prin a vă prezenta care sunt avantajele acestui tip de tratament: 

 • După cum spuneam și mai sus, acest tip de aligner este unul prietenos și încurajează viața socială, fiind transparent și mulat pe dantură, astfel că puteți zâmbi și râde fără probleme și fără niciun complex;
 • Spark Clear Aligner se îndepărtează extrem de ușor, precum o gutieră, atunci când mâncați, când beți lichide și când vă spălați pe dinți;
 • La ora actuală reprezintă cea mai modernă și eficientă metodă de îndreptare a dinților cu probleme; 4.     Nu reprezintă un factor perturbator în momentul vorbirii;
 • Alignerul se curăță foarte ușor prin clătire și periere ușoară;
 • Purtarea lui este una extrem de confortabilă;
 • Din fericire această metodă de îndreptare a danturii nu atacă absolut deloc smalțul dinților.

Pot exista și câteva dezavantaje atunci când vă decideți să apelați la tratamentul Spark Clear Aligner: 

 • Timpul de folosire pe zi a alignerului este de cca. 20-22 de ore pentru ca tratamentul să fie eficient;
 • Costurile reprezentate de acest tip de aparat dentar sunt cu aproximativ 25-30% mai ridicate, decât cele ale aparatelor dentare convenționale;
 • Ca și în cazul utilizării aparetor mobile tradiționale sau a celor fixe, apare o durere și o senzație de presiune la nivel dentar, imediat după începerea tratamentul, dar și după schimbarea gutierei cu următoarea din serie;
 • Gutiera se schimbă o dată la două săptămâni cu următoarea din seria necesară întregului tratament ortodontic;
 • În cazul în care există niște probleme dentare mai complicate, decât cele enumerate mai sus, atunci acest tip de aligner nu poate fi utilizat, dar acest lucru îl veți stabili împreună cu medicul ortodont după o serie amănunțită de analize.

Așadar, metoda Spark Clear Aligner este una revoluționară, extrem de eficientă și confortabilă, menită să vă ofere o calitate crescută a vieții sociale, chiar dacă purtați un aparat dentar. De asemenea, avantajele optării pentru un astfel de aparat dentar sunt multiple. Consultați-vă cu medicul ortodont și stabiliți împreună pașii către un zâmbet perfect.

Preturi

CONSULTATIE SPECIALIST 180 LEI
APARAT DENTAR BRACKETI METALICI/ARCADA 4200 LEI
APARAT DENTAR BRACKETI CERAMICI/ARCADA 4800 LEI
APARAT DENTAR INVISALIGN – FABRICAT IN AMERICA/ARCADA(2300 EURO) 11000 LEI
APARAT SPARK 10/ ambele arcade 9500 LEI
APARAT SPARK 20/ ambele arcade 14500 LEI
APARAT SPARK 20/ o arcada 9000 LEI
APARAT SPARK ADVANCE/ ambele arcade 22000 LEI