Laborator tehnica dentara

Laborator tehnica dentara Bucuresti

Clinica Stomatologica Velvet Dental Laborator tehnica dentara

Practic, daca intrebati orice stomatolog specializat in cosmetica dentara de talie mondiala, “Care este singurul lucru, care adaugat practicii dumneavoastra v-ar aduce rezultatul muncii la un nivel superior?” cel mai probabil va raspunde “Sa am un tehnician dentar specializat lucrand langa mine. M-ar ajuta sa am o estetica si un control mai bun care ar depasi o relatie externa cu un laborator.”

Pentru a obtine un rezultat estetic optim, echipa de tehnica dentara trebuie sa aiba o viziune clara a ceea ce este artistic posibil si functional corespunzator. De aceea, avem laborator propriu de tehnica dentara si tehnicieni experimentati si talentati. Un tehnician dentar ceramist este un artist foarte priceput care modeleaza, picteaza, sculpteaza si supune arderii materialele ceramice dentare. Untehnician dentar ceramist trebuie sa aiba ani de pregatire in arta si stiinta cosmeticii dentare, ceramicii, portelanului si a materialelor aferente. Rezultatul vizual al oricarei transformari cosmetice dentare este rezultatul final nu numai al stomatologului specializat in cosmetica dentara, dar si al tehnicianului dentar.

Ceea ce multi pacienti nu inteleg este ca, pentru a avea o replica frumoasa a unui dinte natural, fiecare dinte are parte de un design absolut special, unic, si este facut de mana. Fiecare dinte este ca o sculptura – o mica opera de arta. Dintii pot fi sculptati pentru a rezulta o forma mai masculina, sau un zambet mai feminin, sexi sau sportiv.

Afla mai multe despre Avantajele coroanelor ceramice pe suport de zirconiu realizate prin frezare computerizata

Laboratorul nostru prelucreaza manual fiecare dinte pentru un design personalizat care se potriveste fetei, zambetului si personalitatii tale. Efectuat corect acesta arata si este perceput ca dinte natural.

Afla detalii si despre implantul dentar – interventie chirurgicala la clinica stomatologica Velvet Dental.

Despre Laboratorul de Tehnica dentara Velvet Dental din Bucuresti

Cat de importanta este prezenta unui laborator de tehnica dentara in cadrul cabinetului stomatologic sau al unei clinici de stomatologie?

In cazul medicinei dentare este foarte important rolul jucat de laboratorul de tehnica dentara, acolo unde se realizeaza efectiv coroanele si puntile dentare, fatetele ceramice, diferite proteze dentare etc. Acesta este evident responsabil de calitatea lucrarii protetice, de cat de repede pacientul beneficiaza de ea, de numarul sedintelor la care este supus acesta. Intr-o ultima instanta, contribuie decisiv la placerea pacientului de a avea o lucrare frumoasa si perfect functionala, cu un efort minim.
Dupa tratamentele efectuate in cabinet, medicul amprenteaza campul protetic. Prin aceasta metoda inregistreaza pozitia dintilor, a gingiei si a bonturilor dentare ce vor sustine viitoarea lucrare. De aici inainte, implicarea laboratorului dentar este definitorie pentru rezultatul final, tehnicianul preluand amprenta trimisa de medic, transpunand intr-un model de ghips formele din gura pacientului.
Astfel, prezenta unui laborator de tehnica dentara in imediata apropiere sau chiar in cadrul cabinetului stomatologic este de mare ajutor pentru medicul stomatolog, deoarece relatia cu tehnicianul este mult mai facila, aspectele de mai sus si eventualele probleme putand fi mult mai usor solutionate. In plus, in cazul lucrarii de ceramica, spre exemplu, se elimina o sedinta deoarece, dupa adaptare, lucrarea trebuie dusa inapoi la laborator pentru o ultima ardere, faza de glazura. Daca accesul la laborator este rapid, aceasta faza este consumata in aceeasi sedinta, iar dumneavoastra, ca pacient, va puteti bucura mai repede de produsul final. Desi, ca pacient aveti mai rar contact cu laboratorul dentar, acesta este foarte important pentru satisfactia personala, cat si pentru prestigiul medicului.

Care sunt facilitatile oferite de Laboratorul clinicii stomatologice Velvet Dental?

Dotarile de ultima generatie, spatiul generos, experienta indelungata sitehnicienii dentari bine pregatiti sunt fara indoiala cateva componente esentiale care stau la baza performantelor si calitatii oferite de Velvet Laborator pacientilor.
Tehnicienii dentari din Velvet Laborator acopera toate subramurile pe care le presupune activitatea de tehnica dentara: turnarea modelelor, a metalului, aplicarea ceramicii, realizarea protezelor dentare si alte servicii specifice.
Distinctia pe piata tehnicii dentare din Romania vis-a-vis de calitate o face fara indoiala omul si tehnologia.
Velvet Laborator sustine performanta prin tehnologia CAD – CAM – robotul tehnicii dentare moderne, care inlocuieste cu mare succes cateva faze umane, de lucru, in realizarea danturii ceramice pe suport de zirconiu, materialul viitorului.

Ce lucrari dentare sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara Velvet Dental?

Topul celor mai solicitate lucrari dentare in Velvet Laborator sunt:

  • Coroane dentare din ceramica pe suport de zirconiu
  • Coroane dentare din ceramica pe suport aur-platina, aur-paladiu Au-Pt/Au-Pd (metale nobile)
  • Coroane dentare total ceramice
  • Coroane dentare din ceramica pe suport remanium (Cr-Ni)
  • Inlay – Onlay (Plombele turnate)
  • Fatete dentare ceramice
  • RCR-uri (reconstituire corono-radiculara)
  • Gutiere pentru albire dentara si gutiere pentru bruxism
  • Proteze dentare speciale