Cosmetică dentară

Întrebări frecvente Cosmetică dentară la VelvetDental București

    Programează-te

    0722 453 012
    0722 453 012

      Programează-te

      Întrebări frecvente Cosmetică dentară la VelvetDental București

      O întrebare foarte importantă. Pentru cele mai bune rezultate este important să cunoașteți calificarea și experiență stomatologului care vă tratează. Termenul de “cosmetică dentară” a devenit la modă și numeroși stomatologi se promovează că stomatologi specializați în cosmetică dentară. În acest moment cosmetica dentară nu este o specialitate recunoscută (cum ar fi ortodonția de exemplu). Oricum, este o disciplină a stomatologiei care necesită cunoștinte amănunțite și un ochi artistic. Întrebați stomatologul dumneavoastră specializat în cosmetică dentară despre instruirea, recomandările și experiență să în domeniu. Cel mai eficient mod de a înțelege aptitudinile stomatologului dumneavoastră este să îi vedeți portofoliul cu poze înainte și după. Stomatologii dedicați artei de cosmetică dentară întotdeauna fotografiază cazurile pe care le au.

      Nu. Fiecare individ este diferit și fiecare caz este diferit și trebuie pregătit cu multa atenție. Exista multe diferențe între dantura bărbaților și cea a femeilor, precum și între toți indivizii. Dinții trebuie să fie proporționali cu linia gingiei, cu buzele și cu fizionomia feței fiecărui individ pentru a putea ajunge la un zâmbet frumos și natural.

      În adolescență de obicei avem dinții albi și un zâmbet strălucitor dar de-a lungul anilor dinții se pătează și devin decolorați. Când apelați la proceduri de cosmetică dentară apare întrebarea cât de albi doriți să fie dinții dumneavoastră? Mulți oameni aleg nuanțe mai deschise decât în trecut. Alb strălucitor și dinți opaci la indivizi mai în vârstă sunt semne care arată că au apelat la un tip de cosmetică dentară. La clinica noastră ne străduim să oferim danturii dumneavoastră un sens de realitate, numim aceasta – imperfecțiuni perfecte. Astfel veți obține un rezultat de un alb frumos și vă exista un sens de realism.

      Primul lucru pe care îl facem este să ascultăm dorințele dumneavoastră legate de dantură. Imagistica cosmetică, desi este o interpretare artificială, poate ajuta în a vă oferi cea mai bună idee despre cum puteți arăta după îmbunătățiri prin cosmetică dentară. Este posibil să solicităm o amprentă realizată în laborator a noii dumneavoastră danturi, care vă arăta tratamentul aplicat în realitate, în forma tangibilă.

      În cele mai multe cazuri, restaurarea se poate face într-o singură ședință. Albirea accelerată se poate executa într-o singură ședință. Pentru albirea dinților acasă este necesară o prima ședință pentru a putea fi pregătiți pentru amprentă. Este nevoie să reveniți după câteva zile pentru a vă lua gutierele și pentru a vă asigura că sunt potrivite corespunzător. Apoi, în funcție de cât de mult veți purta gutierele, ar trebui să puteți observa rezultatele de la prima folosire până la câteva săptămâni sau mai mult. Fațetele de porțelan necesită doua ședințe, cam la diferență de 10 zile pentru adaptare și aplicare. Din moment ce nevoile fiecărei persoane cu privire la cosmetica dentară sunt unice, timpul necesar este doar o estimare. Atunci când elaboram planul de tratament personalizat vă putem oferi un orar mult mai precis bazat pe nevoile dumneavoastră de cosmetică dentară.

      În cele mai multe cazuri, restaurarea se poate face într-o singura ședință. Albirea accelerată se poate executa într-o singura ședință. Pentru albirea dinților acasă este necesară o prima ședință pentru a putea fi pregătiți pentru amprentă. Este nevoie să reveniți după câteva zile pentru a vă lua gutierele și pentru a vă asigura că sunt potrivite corespunzător. Apoi, în funcție de cât de mult veți purta gutierele, ar trebui să puteți observa rezultatele de la prima folosire până la câteva săptămâni sau mai mult. Fațetele de porțelan necesită doua ședințe, cam la diferență de 10 zile pentru adaptare și aplicare. Din moment ce nevoile fiecărei persoane cu privire la cosmetica dentară sunt unice, timpul necesar este doar o estimare. Atunci când elaboram planul de tratament personalizat vă putem oferi un orar mult mai precis bazat pe nevoile dumneavoastră de cosmetică dentară.

      Întrebări frecvente despre probleme cosmetice comune ale danturii

      Dinții ciobiți sau deformați vă pot strica un zâmbet plăcut. Varianta de reconstrucție pe termen lung este cea legata de fațetele de porțelan. O variantă mai puțin costisitoare (dar de durata mai scurtă) poate fi restaurarea, care se efectuează de obicei la o singura ședință. Efectuată corect, atât procedura fațetelor de porțelan, cât și restaurarea cu compozite pot reda culoarea potrivita și forma pentru ca dinții dumneavoastră să pară naturali din nou.

      Conturarea cosmetica, fatetele de portelan, ortodontia sau coroanele se pot folosi pentru a corecta dintii inegali. De obicei recomandam fatetele sau coroanele de portelan pentru a obtine cele mai bune rezultate estetice. Cel mai bun mod de a determina varianta optima pentru dumneavoastra este o consultatie si noi avem cateva metode prin care facem acest lucru.

      Tetraciclina este un antibiotic folosit pentru a trata numeroase boli. Unul dintre inconvenientele majore este acela ca duce la colorarea severa a dintilor daca este folosita la copiii in crestere. Acesti dinti au o nuanta de gri sau maro inchis. Astfel de dinti s-ar putea sa nu reactioneze corespunzator la tratamentul de albire al dintilor. Fatetele de portelan pot fi remediul miraculos pentru pacientii care nu au mai crezut ca se poate face ceva pentru dintii lor.

      Exista un numar de optiuni pentru a corecta aceasta problema, care poate include una sau mai multe dintre urmatoarele: fatete de portelan, coroane, restaurare, si ortodontie.

      Exista mai multe optiuni care includ fatete de portelan, coroane, restaurare.

      Iluminarea puternica sau o camera intraorala poate fi folosita pentru a determina extinderea sparturilor. Una dintre optiunile posibile este corectarea acestei probleme cu fatete de portelan, coroane, restaurare.

      De multe ori mai multe optiuni va pot fi oferite dupa efectuarea unei consultatii cosmetice, incluzand fatete de portelan, coroane, restaurare, ortodontie sau simpla conturare cosmetica a dintilor. Programati-va o consultatie.

      O data ce ne pierdem dintii naturali, nu mai putem face nimic pentru recuperarea lor. Vrem sa incurajam pacientii sa incerce sa isi salveze dintii din mai multe motive. Daca un dinte care poate fi salvat si care trebuie salvat este inlaturat, aceasta va duce la suprasolicitarea celorlalti dinti si poate duce la pierderea acestora. Pierderea unui dinte poate cauza o masticatie inadecvata care poate duce la inghitirea unor bucati mai mari de mancare. Aceasta va face ca sistemul digestiv sa munceasca suplimentar si poate duce la probleme digestive. Pacientii care nu au dintii lor naturali intampina probleme la consumarea unei diete bogate in fibre. O dieta bogata in fibre este recomandata pentru prevenirea cancerului. Proteza dentara nu poate mesteca corect si eficient mancarea. Pierderea unui dinte duce la pierderea osului din maxilar. Multi pacienti tineri care au proteza dentara par imbatraniti prematur datorita pierderii de os pe care au experimentat-o atunci cand dintii au fost scosi. Datorita accentului care se pune in prezent pe aspectul juvenil, indiferent de varsta, salvarea dintilor dumneavoastra este, intr-adevar, o investitie inteleapta. Proteza dentara este populata de bacteriile din cavitatea bucala si prinde miros si pete. Acestea trebuie scoase pe timpul noptii sau pot provoca infectii serioase ale gingiei. Proteza dentara este o alegere buna pentru pacientii care nu au nici o alta alternativa de a-si salva dintii. Fara dinti naturali, o proteza, un implant sau puntile dentare sunt cel mai des intalnite variante. Pentru a putea purta o proteza confortabila este nevoie de suficienta retentie. Osul a fost pierdut atunci cand dintii sunt indepartati si apoi continua sa se reabsoarba si sa se micsoreze, rezultand proteze dentare cu aderenta scazuta. Acestea necesita o re-alipire continua si nu functioneaza niciodata la fel de eficient ca dantura naturala. Astazi, implanturile dentare folosite pentru a ancora un dinte restaurat, adauga stabilitate si se constituie intr-o solutie excelenta pentru pacientii care au dinti lipsa. De cele mai multe ori, numai consultandu-ne cu pacientii nostri putem stabili cea mai buna functionare, un aspect placut si dinti care sa dureze.

      Întrebări frecvente despre restaurarea dentară cosmetică

      Restaurarea este realizata prin aplicarea pe dinte a unui material asemanator dintelui atat pentru a-i crea, cat si pentru a-i modifica forma. Din cauza ca structura naturala a dintelui nu este indepartata, cea mai buna utilizare a ei este oarecum limitata la dinti sparti sau fisurati. Avantajul restaurarii este ca este relativ ieftina si o modalitate traditionala de refacere a dintelui. Unul din dezavantaje este ca in timp, portiunea lipita a dintelui isi poate schimba culoarea comparativ cu culoarea naturala, nelipita a dintelui. Un alt dezavantaj este ca devine mai predispus la spargere. Pe de alta parte, o fateta de portelan sau o coroana nu se va ingalbeni si vor fi mai rezistente pe termen lung. Poate costa mai mult si prepararea dintelui afectat va fi mai lunga, dar poate fi necesara pentru a obtine un aspect neted, natural. O fateta acopera suprafetele frontala, laterale si de muscare a dintelui. O data ce a fost aplicata corespunzator ea devine dintele dumneavoastra. Ar trebui sa fie fara portiuni de imbinare. Sunt foarte rezistente si durabile si nu sunt la fel de usor de spart ca si un dinte. Si la fel ca un dinte adevarat, fateta este reparabila daca vreodata se fisureaza sau se sparge.

      Întrebări frecvente referitoare la modelarea cosmetică a gingiei

      Bineinteles. Un zambet minunat este ca o opera de arta – zambetul este rama, gingiile reprezinta panza, iar dantura subiectul. La fel ca si cuticulele unghiilor dumneavoastra, gingiile pot acoperi structura danturii, facand ca dintii dumneavoastra sa apara scurti si largi si nu cu forma cu care v-ati nascut. In mod curent, corectam acest aspect in majoritatea formelor de a zambi. Se poate realiza o conturare a gingiilor pentru a reduce excesele. Indepartarea acestui tesut in exces permite expunerea danturii si a gingiei la dimensiuni normale prin utilizarea unui instrument specific pentru a indeparta tesutul nedorit.

      In general, pacientii nostri descriu procedura ca fiind asemanatoare unei arsuri usoare de pizza – ca atunci cand mancati pizza prea fierbinte care va arde pe cerul gurii. In general, acestia sustin ca se simt bine dupa aproximativ o zi.

      Întrebări frecvente referitoare la albirea danturii

      Albirea dintilor (denumita uneori si “albire dentara”) este o procedura stomatologica obisnuita utilizata pentru albirea dintilor. Unele persoane isi albesc dintii pentru a estompa petele, in timp ce altii vor doar o nuanta mai deschisa.

      Elementul activ al majoritatii agentilor de albire este reprezentat de 10% peroxid de carbamida, cunoscut si ca peroxid ureic; atunci cand apa intra in contact cu acest cristal alb, se elibereaza peroxid de hidrogen care albeste dintii.

      Exista mai multe tratamente de albire a dintilor. Se utilizeaza metode accelerate in cabinet utilizand o tehnica de activare a luminii cu gel peroxid. De asemenea, exista si truse utilizabile acasa pentru albirea dintilor pe baza de gel peroxid. Si fatetele de portelan pot avea efect de albire, cu o nuanta stabilita de dumneavoastra impreuna cu stomatologul.

      De-a lungul anilor s-au efectuat o serie de studii care au demonstrat ca aceasta metoda de albire este sigura si eficienta. La unii pacienti poate aparea o usoara iritare a gingiilor sau o sensibilitate a dintilor, care vor disparea la scurt timp dupa incheierea tratamentului.

      Decolorarea apare la nivelul smaltului si poate fi cauzata de medicamente, cafea, ceai si tigari. Pierderea culorii poate fi cauzata si de mostenirea genetica sau pur si simplu de procesul de imbatranire.

      Albirea dintilor se poate efectua de catre specialistii nostri in cosmetica dentara in cabinetul stomatologic sau, sub supraveghere medicala, acasa. Multi pacienti prefera albirea dintilor acasa deoarece este mai comod. Tratamentul in cadrul clinicii noastre incepe cu crearea unei amprente dentare pentru a stabili cantitatea corecta de solutie de albire care va fi utilizata, precum si faptul ca dantura dumneavoastra este expusa in mod adecvat. In mod normal, albirea dintilor acasa presupune un tratament cu o durata de una-doua saptamani, in functie de nuanta dorita. Albirea dintilor in cadrul unui cabinet stomatologic poate necesita o sedinta de o ora si jumatate.

      In general, albirea dintilor da rezultate pozitive la cel putin 90% din pacienti, desi nu constituie o optiune pentru oricine. Puteti lua in considerare posibilitatea de a apela la albirea dintilor daca dantura dumneavoastra are o culoare inchisa din cauza varstei, a cafelei, a ceaiului, sau a fumatului. Dintii cu o coloratura inchisa de galben, maro sau portocaliu raspund mai bine la tratamentul de albire. Alte tipuri de pete gri cauzate de fluoroza, fumat sau tetraciclina se albesc, dar rezultatele nu sunt atat de spectaculoase. Daca aveti o dantura foarte sensibila, boli parodontale sau afectiuni ale smaltului, nu va incurajam sa apelati la albire.

      Ca si in cazul culorii pielii, fiecare persoana este diferita. Pe langa factorul genetic, depinde si de cate cesti de cafea, pahare de cola, vin rosu si alte bauturi si mancaruri care pateaza dantura intra in contact cu dintii dumneavoastra. Multe persoane pot trai de la unul la trei ani fara a avea nevoie de repetarea tratamentului. Cea mai de durata varianta de albire a dintilor este cea pe baza de coroana ceramica, ale carei efecte dureaza pentru o perioada mult mai indelungata.

      Nimeni nu poate spune cu exactitate cu cat se vor albi dintii dumneavoastra. Fiecare caz este diferit. In mod normal, se observa o imbunatatire cu doua nuante, conform paletei de nuante dentare. Rata succesului depinde de tipul de pata specific cazului si de gradul de maleabilitate al danturii dumneavoastra. Tratamentul de albire poate oferi, spre exemplu, o schimbare a culorii de la gri la o nuanta mai deschisa de gri. Tratamentul de albire nu are efect in cazul materialelor cum ar fi rasina, compozitul sau portelanul.

      Gradul de dificultate ridicat de petele cauzate de utilizarea tetraciclinei se refera la faptul ca acestea nu sunt uniforme, dar, in general, prezinta fasii orizontale deschise si inchise. Pentru o astfel de dantura, efectul dat de benzi va ramane si dupa albire, dar intr-o nuanta mai deschisa. Singura metoda practica de a elimina petele descrise de dumneavoastra este acoperindu-le. Acest lucru se poate face prin aplicarea unor coroane, sau, si mai eficient, prin aplicarea unor coroane de portelan.

      Nu, portelanul nu isi schimba culoarea atunci cand este expus gelului stomatologic de albire.

      Un bun inceput este curatarea in profunzime in cabinetul nostru cu jet de aeropolizor pe baza de spray cu apa gazoasa. Tratamentul de albire aplicat in cabinet utilizand o tehnica activata de lumina, in special in combinatie cu albirea dintilor acasa, pe baza de matrice, va poate ajuta, de asemenea.

      In primul rand, solicitati o curatare igienica cu Ayr-flowr, pe baza de spray cu bicarbonat de sodiu, urmata de o lustruire a dintilor. Aceasta va determina tipul si procentajul de decolorare reala la nivelul smaltului danturii dumneavoastra. Apoi, puteti opta fie pentru tratament de albire in cadrul cabinetului stomatologic utilizand o metoda adecvata de lumina activata, fie pentru tratament de albire la domiciliu, fie pentru fatete de portelan pentru efecte de durata mai mare.

      Programează-te la unul din doctorii noștri.

      Te așteptăm cu servicii personalizate.