Implant dentar

 

1. Ce este un implant dentar? Din ce este fabricat?

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan si alte aliaje ce se introduce in os, avand rolul de a inlocui absenta unuia sau mai multor dinti. El va tine loc de radacina, urmand ca pe acest suport artificial sa se realizeze coroana dentara definitiva.

15 %name %Post Title

2. Cine este candidatul ideal pentru un implant dentar? Pana la ce varsta se pot face implanturile dentare?

Nu exista un asa numit cadidat ideal pentru implant. Orice persoana care a pierdut unul sau mai mult dinti din varii motive, poate beneficia de acest tratament atat timp cat nu exista conditii locale sau probleme de sanatate generala ce contraindica in mod absolut interventia de implantologie.

In ceea ce priveste varsta, ca si in cazul altor tratamente dentare, se pot insera implanturi la persoane aflate la orice varsta din momentul cand s-a incheiat cresterea. Limitele sunt impuse de copii sau adolescenti la care nu s-a definitivat procesul de crestere scheletica si persoane foarte varstnice (> 90 ani) la care vindecarea este foarte precara. In cazul in care prezinta patologii generale care sunt stabile si sub tratament nu avem contraindicatii. Desigur sunt situatii cand medicul in urma consultului detaliat si a efectuarii analizelor de specialitate sa hotarasca in anumite cazuri ca nu este indicata operatia si atunci se recurge la un tratament alternativ.

 

3. Este dureroasă intervenția? Cat dureaza?

Interventia de implantologie nu este dureroasa, se realizeaza in cele mai multe cazuri sub anestezie locala. Acest tip de anestezie este foarte eficient oferindu- i medicului posibilitate de a comunica in permanenta cu pacientul. Exista situatii cand se poate recurge la anestezie prin sedare intravenoasa; tehnica folosita de obicei in cazul pacientilor foarte anxiosi sau care sunt supusi unor interventii mai invazive si complexe de lunga durata. Anestezia generala se foloseste in mod exceptional in implantolgia orala, in cazuri particulare.

Durata operatiei variaza in functie de numarul implanturilor ce trebuie inserate si complexitatea cazului tratat in acel moment. In medie am putea porni de la un minim de 45 minute si pana la cateva ore.

 

4. Care sunt pasii premergatorii inserarii implantului dentar?

Se incepe cu un prim consult amanuntit in care se evalueaza starea de sanatate a caviatii bucale dar si afectiunile generale. Ar fi de preferat ca pacientul sa se prezinte deja cu o radiografie panoramica recenta, nu mai veche de 6 luni. Pentru a putea insera un implant dentar trebuie sa prezentati examenul medical, dovedind prin acesta, faptul ca sunteti un pacient apt, prin rezultatul urmatoarelor analize:

 • Hemoleucograma
 • Glicemie
 • Calcemie
 • Colesterol
 • Timpi de sangerare
 • Timpi de coagulare
 • Acid uric
 • Uree
 • VSH

In etapa finala a investigatiilor radiologice, pacientul este supus examenului de Computer Tomograf (CT) . Acesta din urma ne da informatii asupra tesutului osos si vom putea stabili cu certitudine posiblitatea aplicarii sau nu a implanturilor. Tot in urma acestei evaluari se stabileste si daca sunt necesare proceduri suplimentre precum: aditii si reconstructii osoase ori sinus lift.

 

5. Etapele inserarii implantului.

Ca regula de baza, tratamentul prin implant are 2 mari etape distincte:

 • Etapa chirurgicala: presupune introducerea implantului in interiorul osului cu rol de a inlocui dintii absenti. Vom crea astfel o radacina artificiala. Dureaza aproximativ 1-3 luni, in functie de tipul implantului dentar, timp in care pacientul asteapta integrarea in os a implantului.
 • Etapa protetica: in care se descopera implantul si in care se realizeaza lucrarea definitiva propriu-zisa pe care pacientul o va vedea in cavitatea orala. Aceasta dureza aproximativ o luna.

Sunt situatii in care tratamentul se poate face si intr-o singura sedinta. Un astfel de tratament se preteaza numai in anumite cazuri clinice pe care medicul le va expune pacientului.

 

6. Tipuri de implant dentar

La ora actuala exista numeroase tipuri de implanturi pe piata stomatologica. Alegerea se face in functie de oferta osoasa a pacientului si de tipul lucrarii ce va fi realizata ulterior. Fiecare caz clinic este diferit, nu exista 2 cazuri identice, lucru care il face pe medic sa aleaga solutia ideala pentru un succes pe termen lung.

 

7. Ce trebuie facut dupa inserarea implantului dentar?

Ca dupa orice fel de interventie chirurgicala, pacientului i se vor da indicatii cu regimul alimentar de urmat in perioada urmatoare. In mare parte va trebui sa aiba un regim alimentar corespunzator (dieta moale si la temperatura camerei ), evitarea activitatiia fizice si a bauturilor alcoolice si al tutunului pe cat posibil. Nu in ultimul rand i se vor administra antibiotice si anti-inflamatoare pe o perioada de 7-10 zile. Acesta va clati gura cu solutii orale specifice pentru a putea mentine o igiena dentara adecvata in perioada de vindecare. Igiena bucala este esentiala in postoperator.

8. Care este durata de viață a unui implant dentar?

In ultimii 7 ani terapia cu implanturi a facut salturi tehnologice si progrese extraordinare, motiv pentru care rata de success a ajuns la 97-98 % pe o perioada de 10-15 ani. Literatura de specialitate confirma faptul ca, daca un implant are o durata de viata de 10 ani dupa ce s-a realizat lucrarea protetica finala este un succes absolut. Cu toate aceste sunt insa si situatii foarte rare cand implantul nu se integreaza in os. Nu este niciun fel de problema atata timp cat se respecta protocolul: implantul trebuie indepartat si asteptata vindecarea, dupa care se poate incerca un alt tip de implant sau se opteaza pentru un tratament alternativ, eventual classic, conventional.

 

9. În ce situații NU pot beneficia de implant dentar ?

Nu puteti beneficia de tratamentul cu implanturi daca va inscrieti in una din situatiile de mai jos.

a. Contraindicatii absolute locale:

 • igiena bucala deficitara
 • incluzii dentare si/ sau prezenta unor formatiuni tumorale in zona in care urmeaza sa se intervina
 • procese inflamatorii – infectioase locale
 • diverse afectiuni ale mucoasei bucale

b. Contraindicatii absolute generale:

 • deficite imunitare majore
 • hipertensiune arteriala majora decompensata
 • endocardita bacteriana
 • diabetici insulino-dependenti
 • ciroza hepatica
 • afectiuni pulmonare cronica obstructive
 • imbolnaviri frecvente cu utilizare periodica de steroizi
 • bolnavi de cancer sub tratament cu radioterapie sau chimioterapie
 • maladii endocrine necontrolabile si alte boli genetice
 • afectiuni psihotice
 • consumul de droguri si alcoolismul

Implantul dentar este o interventie chirurgicala frecventa intr-o clinica stomatologica (vezi detalii despre chirurgie orala) prin care se introduce un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentara.

Plasarea implantului dentar se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala dentara nu foarte complicata. Dupa un timp, necesar integrarii in os, pe implant se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana ceramica, puntea sau proteza dentara ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

 

Velvet Dental Bucuresti iti recomanda sa te informezi despre implantul dentar.

 • Cine este candidat pentru implant?
 • In general, orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate apela la implant dentar. Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi, gena deficitara sau din cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de boli ca diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, ale tesutului osos etc). De aceea, inaintea de plasarea implanturilor se va face un set de radiografii dentare speciale si analize de sange.
 • Pana la ce varsta se pot face implanturi dentare?
 • Ocazional, pacientii mai varstnici isi exprima ingrijorarea ca varsta lor ii poate impiedica sa beneficieze pe deplin de un implant dentar. Cu toate acestea, sanatatea este un factor mult mai important decat varsta, si daca esti suficient de sanatos pentru a ti se extrage un dinte, probabil ca esti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant. Acest tip de tratament dentar poate fi contraindicat in cazul anumitor boli cronice. Specialistii clinicii stomatologice Velvet Dental vor determina daca esti sau nu un candidat pentru aceasta procedura, dupa o evaluare atenta a tuturor testelor si istoricului tau dentar.
 • Doare aceasta interventie chirurgicala?
 • Unii oameni prezinta ingrijorari specifice in legatura cu tratamentele stomatologice, unii urasc durerea, iar altii numai ideea in sine. In practica stomatologica actuala implantul dentar este un aspect foarte discutat. Datorita evolutiei echipamentelor si medicatiei, precum si pregatirii echipei de anestezisti, pacientii nostri sustin ca se simt mult mai confortabil cu tratamentul lor decat s-au simtit vreodata in trecut. Odata ce planul de tratament a fost schitat se poate raspunde cu usurinta la intrebarile tale referitoare la disconfort si controlul durerii.
 • Care sunt etapele de tratament si cat dureaza?
 • Dupa efectuarea de radiografii dentare si teste de sange se incepe interventia de plasare a implantului de dinti, sub anestezie. Dupa ce implantul este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte decat firele de sutura. Un diconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul.Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, sau un timp mai indelungat daca este plasat un numar mai mare de implanturi.Urmeaza perioada de asteptare in care implantul dentar face legatura cu osul, asa numita perioada de osteointegrare, care dureaza de la 3 pana la 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic si de aceea este dificil de mentionat un timp anume.
 • Cat costa un implant dentar la o clinica stomatologica de lux?
 • Factorii care influenteaza preturile includ investitia in calitatea materialelor, tehnologie, instruirea permanenta si acreditarea specialistilor stomatologi, a personalului nostru, echipa din laboratorul intern.Cu toate acestea, preturile noastre sunt comparabile cu cele la nivel national ale clinicilor de stomatologie. In functie de procedura, preturile noastre s-ar putea sa fie mai mici decat ale altor clinici.Te incurajam sa experimentezi ceea ce ne separa de celelalte cabinete de stomatologie inainte de a lua o decizie care ar trebui sa iti schimbe viata doar in baza pretului. Te informam de asemenea si despre planul de finantare fara avans pe care il oferim pacientilor, prin institutii financiare de renume care colaboreaza cu clinica stomatologica Velvet Dental.
 • Cum imi vor afecta implanturile dentare viata?
 • Dintii sustinuti de implanturi vor arata si vor functiona ca si dintii naturali. Acest lucru inseamna ca poti manca si bea ca de obicei.Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare imbunatateste concret calitatea vietii. Persoanele care pana atunci erau jenate si ingrijorate din cauza problemelor sunt intotdeauna coplesite de ceea ce noua lor dantura poate sa faca pentru increderea in sine.
 • Avantajele implantului dentar
  • Aspectul fizionomic placut;
  • Senzatia de dinti naturali;
  • Masticatia comparabila cu a dintilor naturali;
  • Stimularea osoasa e de 95%;
  • Stabilitatea totala a lucrarii protetice;
  • Nu iti ranesti gingiile in timpul masticatiei;
  • Sunt placute la purtat si usor de igienizat.
 • Contraindicatii pentru operatiunea de implant detar
  • Starea de graviditate sau lactatia;
  • Osteoporoza intr-o forma usoara. Se fac teste sangvine – fosfataza alcalina si acida;
  • Boli cardiace compensate. Daca pacientul ia anticoagulante, va intrerupe tratamentul si va trece pe antibioterapie;
  • Diabet in forme usoare. Se face antibioterapie cu 2 zile inainte de aplicarea implanturilor dentare, si apoi inca 10 zile;
  • Reumatism articular acut – tot sub profilaxie antibiotica;
  • Alergie la unul din materialele implantate;
  • Nevralgia esentiala de trigemen;
  • Bruxismul – contraindica folosirea ceramicii in lucrarile protetice.
 • Dezavantaje
  • Perioada de adaptare a implantului dentar e de 4 – 6 saptamani;
  • Timpul de vindecare este intre 3 si 6 luni, perioada in care implantul este gasit in gingie. O proteza provizorie poate fi realizata si poate fi folosita in aceasta perioada;
  • Urmeaza perioada protetica (coroanele ceramice sau protezele dentare), ce poate fi de la cateva saptamani la cateva luni;
  • Ca si orice inlocuire artificiala, in organismul uman nu exista promisiuni si garantii pentru longevitatea implanturilor dentare si a lucrarilor pe implanturi.

 

Analgezia, anestezia si sedarea in operatia de implant dentar

 • Ce reprezinta anestezia locala?
 • Anestezia locala este tehnica de electie in cazul interventiilor simple sau atunci cand anestezia generala este contraindicata.Este contraindicata la: pacientii necooperanti; prezenta infectiei in jurul locului injectarii; diateze hemoragice majore; interventii chirurgicale majore.Sedarea cu pastrarea constientei este o dezvoltare a anesteziei locale si este utila la pacientii anxiosi sau moderat necooperanti si se foloseste ca tehnica adjuvanta in apicectomie sau extractia molarului de minte.Durerea in cursul injectarii: Aceasta este, intr-o oarecare masura, inevitabila, dar poate fi redusa prin: relaxarea pacientului, aplicarea topica de anestezic local, injectarea precisa, lenta de solutie.
 • In ce consta sedarea?
 • Sedarea are scopul de a obtine un pacient relaxat, in conditii de confort, treaz, care este capabil sa-si deschida gura la cerere si fara pierderea constientei sau reflexului laringeal. Pacientul va resimti o relaxare generala, o senzatie de furnicaturi de regula la nivelul degetelor si va descrie o stare de relativa ebrietate.
 • Ce indicatii trebuie sa urmez dupa anestezie?
 • Dupa anestezie urmeaza etapa de postsedare, pe parcursul careia trebuie sa acordam un timp de 30 minute – 1 ora, intr-un ambient linistit. Pacientul trebuie sa fie condus acasa si nu are voie sa conduca automobilul timp de 12 ore.

 

Analize necesare pentru un implant dentar

 • Ce analize sunt necesare pentru operatiunea de implant dentar?
 • Pentru a putea incepe operatiunea de implant dentar trebuie sa prezentati clinicii sau cabinetului stomatologic examenul medical, dovedind prin acesta faptul ca sunteti un pacient apt, prin rezultatul urmatoarelor analize:
  • Hemoleucograma
  • Glicemie
  • Calcemie
  • Colesterol
  • Timpi de sangerare
  • Timpi de coagulare
  • Acid uric
  • Uree
  • VSH

 

Ce implanturi dentare se folosesc frecvent in tara noastra?

In functie de clinica stomatologica la care mergeti, sistemele de implant dentar sunt diferite, printre cele mai renumite si utilizate, in special la noi in tara, avem:

 • Implant dentar Alpha Bio
 • Implant dentarWital (Wieland Germanina)
 • Implant dentar MSI
 • Implant dentar Straumann
 • Implant dentar ZIMMER (Elvetia)
 • Implant dentar ANKYLOS
 • Implant dentar 3I (U.S.A.)
 • Implant dentar XIVE (U.S.A.)
 • Implant dentar ASTRA (Suedia)
 • Implant dentar Nobel-Biocare (Suedia)

Clinica stomatologica Velvet Dental Bucuresti utilizeaza cele mai bune implanturi dentare din lume si poate pune la cererea pacientului oricare tip de implant dentar din lume, plus bonturile protetice aferente acestuia.

Preturi implant dentar in Bucuresti!

Suna la 0728 326 438 si fa-ti o programare!