Acidul hialuronic si botoxul (toxina botulinica)

Tratament riduri cu acid hialuronic si botox

De mai bine de 10 ani acidul hialuronic si botoxul au fost introduse si folosite cu succes in stomatologie.

Nu poti vorbi despre estetica faciala fara sa te gandesti si la estetica dentara. Dintii trebuie sa se integreze perfect si sa completeze armonios imaginea fetei. De aceea, tratamentele de estetica faciala se pot realiza si la stomatolog, in aceasi sedinta si sub aceasi anestezie. Acidul hialuronic este o proteina care se gaseste in mod natural in organism. Este prezenta in diferite regiuni, mai ales la nivelul cartilajului si pielii.

Chiar daca se gaseste in mod natural in organism, odata cu inaintarea in varsta productia de acid hialuronic incepe sa scada, ceea ce duce la pierderea elasticitatii pielii si aparitia ridurilor.

In tratamentul impotriva ridurilor, acidul hialuronic este folosit pentru a corecta ridurile din urmatoarele zone:

  • santurile nazo-geniene (santurile de la baza nasului pana la colturile gurii)
  • pometii (obraji)
  • ridurile de la colturile gurii (marionette lines)
  • ridurile de la nivelul fruntii si ochilor
  • cearcane
  • bineinteles si nu in ultimul rand pentru augmentarea (maririi) buzelor (contur si volum)

Tratamentul de injectare a acidului hialuronic este nedureros, rezultatul fiind cat se poate de natural si disconfortul minim. Tramentul se poate realiza atat sub anestezie locala – de contact ( aplicarea unei creme) cat si prin anestezie locala intraorala(in functie de prefertinta pacientului), iar persistenta acestuia este in medie de 6-9 luni.

Botoxul (toxina botulinica) este utilizata in cosmetica si in medicina estetica pentru a trata ridurile aparute in mod natural ca rezultat al miscarilor faciale. Botoxul are ca efect “relaxarea” musculaturii faciale, iar miscarile de expresie nu mai evidentieaza ridurile.

Rezultatele incep sa fie vizibile la 24 de ore, iar efectul maxim dupa 3 zile. Efectul poate dura de la 6 la 9 luni. Botoxul este folosit de obicei in jumatatea superioara a fetei, ochilor (laba gastii), iar acidul hialuronic in jumatatea inferioara a fetei.

Pe langa rolul binecunoscut al acestora in interventiile antirid si de augmentare a buzelor, acidul hialuronic este folosit din ce in ce mai frecvent avand rezultate excelente in tratarea inflamatiilor gingivale si in afectiunile paradontale, cat si botoxul in tratamentul bruxismului sau a zambetului gingival (gummy smile). Efectele secundare ale injectarii cu botox si acid hialuronic sunt minime, locale si temporare (1-3 zile), acestea constau in edem (umflatura) sau echimoze ( vanatai ).

Daca doriti un tratament complet de estetica dentara si faciala in aceasi sedinta la stomatolog, ne puteti face o vizita si vom stabilii impreuna planul de tratament corect si potrivit pentru dumneavoastra.

Dr. Alina Crantea – Medic dentist Estetica si Protetica Dentara/ Estetica faciala
Clinica stomatologica Velvet Dental
Str. Herastrau nr.1 sector 1 Bucuresti
021.230.11.13 // 0728.326.438

Click aici pentru vizualizare TARIF!

    Ai câștigat un consult gratuit, lasă-ne datele și te vom contacta!