Asistenta de urgenta

In cazul in care coroana de ceramica capata mobilitate, indepartati cu atentie coroana din cavitatea bucala fara a o deteriora mai mult. Daca ati gasit doar un fragment, atunci coroana este posibil sa nu se fi rupt, este posibil ca doar sa se fi dislocat de pe dinte, complet intacta.
In cazul in care coroana este intreaga, stomatologii nostri specializati in cosmetica dentara o pot reatasa pe dintele dumneavoastra, introdusa intr-un dispozitiv protector. Chiar daca aceasta coroana este fragmentata, nu ar fi rau sa pastrati fragmentele si sa le prezentati stomatologilor nostri specializati in cosmetica dentara.
Acestea pot fi importante ulterior. Sunati-ne pentru a stabili o programare pentru reconstructia coroanei.

Solicitati stomatologilor nostri mai multe instructiuni, dar, in general, in cazul unei coroane de ceramica pentru care s-a utilizat doar o portiune mica din structura dintelui s-a rupt sau a cazut, exista o posibilitate mica de producere a unei probleme mai grave.
Nu uitati, in multe situatii dintii pentru care se realizeaza coroane sunt lasati descoperiti pe perioada de o saptamana pana la doua saptamani, cat dureaza realizarea dispozitivului. In momentul in care coroana se desprinde de dinte te poti astepta ca forma dintelui tau sa fie diferita.
Pot aparea chiar iritatii ale buzelor sau limbii provocate de duritatea dintelui. Dintele in sine poate prezenta o sensibilitate ridicata la produse alimentare si bauturi fierbinti sau reci deoarece coroana nu mai este acolo pentru a acoperi si proteja suprafata frontala a acestuia.

Daca se intampla sa pierdeti coroana dumneavoastra temporara, sunati la clinica noastra pentru a va da instructiuni clare si pentru a va programa pentru recimentare. In ceea ce priveste perioada de timp pana la momentul in care veti putea veni la cabinetul nostru pentru a discuta cu stomatologii nostri, in general, va vom sugera sa atasati coroana pe dinte.
Prin acest lucru va veti proteja dintele de stimuli care il pot irita, cum ar fi produsele alimentare si lichidele fierbinti sau reci. De asemenea, pastrarea coroanei va mentine dintele in pozitia corecta si va impiedica mobilitatea acestuia (un factor important pentru cat de usor sau cat de bine va fi fixata coroana permanenta). Daca ocluziunea pe coroana temporara pare a fi incorecta cand este plasata inapoi pe dinte, va sugeram sa nu reatasati la loc coroana
In cazul in care coroana dentara temporara nu pare a fi fixata foarte bine, multi stomatologi v-ar sugera sa o umpleti cu pasta de dinti, cu vaselina sau cu adeziv dentar inainte de a o atasa pe dinte (aceasta tehnica poate fi folosita doar pentru cateva zile). Va trebui sa fiti foarte atenti cu coroanele dumneavoastra temporare in acest stadiu. Asadar, nu inghititi si nu muscati brusc, iar in timpul mesei sau al somnului, coroana dumneavoastra temporara trebuie sa fie indepartata.
In momentele in care coroana nu este introdusa in cavitatea bucala, trebuie sa o mentineti umeda. Introduceti-o intr-un pahar cu apa sau impaturiti-o intr-o punguta care sa contina un servetel umed.